T +31 (0)544 461294

Productie, modificatie en reparatie van afsluiters

Verspanen: Draaien – Frezen – Boren – Steken

Het bestaande machinepark wordt veelal gebruikt voor het vervaardigen van de specialistische producten op afsluitergebied zoals kleppen, afsluiterstangen, aandrijfbussen, flenzen etc. Ook kunnen seriematige halffabricaten zoals gietproducten bij De Smidse BV compleet bewerkt worden. Voor diverse lokale bedrijven worden bestaande assen of onderdelen aangepast of gerepareerd, zoals bijvoorbeeld door het oplassen en afdraaien van ingesleten lagerpassingen of het inlassen en frezen van kapotte spiebanen. Bedrijven uit niet afsluiter gerelateerde bracnches kunnen ook prima bij De Smidse terecht voor het vervaardigen van complete producten van tekening of aan de hand van een aangeleverd voorbeeld van enkel stuks tot kleine en grotere series. 

Draaien

Met twee CNC draaibanken (Okuma LS30-N en Cazeneuve Maxica 590) en een aantal conventionele draaibanken met digitale uitlezing worden onderdelen van diverse materialen gedraaid zoals staal, RVS en kunststof van enkele stuks tot middelgrote series. Met een maximale draaidiameter van Ø900mm en een maximale draailengte tussen de centers van 2500mm kunnen de meeste producten intern gedraaid worden. Met behulp van een zaagmachine met automatische aanvoer tot Ø300mm kan er ook bij grotere series producten efficiënt gewerkt worden.

Frezen

Er zijn diverse conventionele freesmachines aanweizg waarmee o.a. spiebanen gefreesd worden en gatenpatronen in flenzen gemaakt worden. Met twee CNC freesmachines kunnen grotere series producten efficient worden bewerk en kunnen bijvoorbeeld ook conische gaten of moeilijkere contouren gefreesd worden die op een conventionele freesmachine niet gemaakt kunnen worden.  

Boren

Met een grote radiaalboormachine met een uitlading van 900mm kan groot boor- of tapwerk uitgevoerd worden. Daarnaast zijn er ook diverse kolomboormachines aanwezig voor het kleinere boorwerk.

Steken

Met een steekmachine worden er voornamelijk spiebanen gestoken binnenin aandrijfbussen.