T +31 (0)544 461294

Productie, modificatie en reparatie van afsluiters

Zakkenfilters

Naast alle andere filtermodellen produceert De Smidse ook zakkenfilters – bag filter housings. De filterhuizen zijn gemaakt voor de standaard formaat zakken (size 01 of size 02). In tegenstelling tot de filters in andere modellen filterhuizen worden deze zakken als disposals gebruikt en worden na gebruik weggegooid.

De filterhuizen kunnen uitgevoerd worden in koolstofstaal, RVS304 of RVS316 maar ook uitvoeringen in andere materialen zoals Duplex of Hastelloy zijn mogelijk. Deze filterhuizen worden veelal voor het filtreren van vloeistoffen bij lagere drukken gebruikt tot 10 bar werkdruk maar De Smidse kan ze ook voor hogere drukken construeren, desgewenst met PED.

In de “single bag filter housings” zoals onder getoond wordt 1 zak per filterhuis geplaatst. Ook maakt de Smidse “multi bag filter housings” waarbij in 1 filterhuis meerdere zakken geplaatst worden.  

Naast processen waar de filterhuizen als enkel stuks worden ingezet kunnen ze ook als duplexsystemen worden uitgevoerd zodat de stroming in het proces niet onderbroken hoeft te worden voor het verwisselen van filterzakken. Ook is een modulair systeem leverbaar (zie foto onder) waar een groter gewenst aantal filterhuizen parallel gebruikt kunnen worden.